Om mig

Jag som driver Naturalfood.se heter Therese Lindahl och är diplomerad kostrådgivare. Jag förespråkar en naturlig och antiinflammatorisk kost som bidrar till kroppens självläkning.

Mitt största intresse är naturlig livsstil vilket jag strävar efter att efterleva på så många plan som möjligt. Kosten är grunden för all hälsa och jag älskar att skapa nya recept och prova ny mat. 

På min lilla radhustomt odlar jag örter och annat ätbart tillsammans med mina två barn. Det är härligt att både plantera, ta hand om, och äta det vi har planterat. 

Jag inspireras mycket av olika matkulturer och då min man kommer från mellanöstern äter vi ofta mat och kryddor som blir en mix av svenskt och arabiskt. 

Bakgrund

Jag fann mitt intresse för  naturlig kost och hälsa redan 2010 och har sedan dess implementerat denna livsstil bit för bit. Det hela startade med att min mamma gick bort i cancer och jag blev samtidigt gravid med mitt första barn. Jag började fundera över vad det är som gör att så många får cancer och metabola sjukdomar och hur jag själv skulle kunna ge de bästa förutsättningarna för barnet i min mage och mig själv.

Till en början plockade jag bort så många kemikalier från mitt liv som möjligt. Jag bytte ut alla hygienartiklar så som schampoo, balsam, tvål, lotions, parfymer, tvättmedel och städprodukter. Jag kastade mitt gamla smink och köpte nytt med naturliga ingredienser. 

Min kostomställning satte fart ordentligt när jag själv blev sjuk efter att ha fått mitt andra barn. Förlossningen utlöste ett stort trauma från båda mina föräldrars bortgång. Jag hamnade i ett tillstånd av total orkeslöshet. Min kropp uppvisade mängder av symptom på både psykisk och fysisk ohälsa.

Jag var totalt körd i botten och hade förutom en förlamande trötthet och hjärndimma även värk i hela kroppen och arytmier på hjärtat. Min mage var ständigt uppblåst och jag fick reaktioner från nästan all mat jag åt. 

Jag sökte ständigt hjälp genom många olika vårdinrättningar men blev inte friskare. Jag blev istället ännu mer sjuk av alla mediciner som skrevs ut till mig. Allt från hjärtmediciner, antidepressiva och adhd-mediciner. Jag fick fruktansvärda biverkningar och blev sängliggande med extrem yrsel och ångest. Under en period domnade mina händer och fötter bort och jag fick som elektriska stötar i huvudet flera gånger i timmen.

Jag har alltid varit väldigt restriktiv till mediciner och efter mina desperata försök till quick-fix lösningar valde jag att avsluta all medicinering (efter dialog med mina läkare) och lät maten bli min medicin. 

Här började min stora kostresa. Jag studerade allt jag kunde hitta om läkande mat, kryddor, örter och vitamintillskott. Jag valde bort livsmedel som skapar inflammation i kroppen och lade till kost som främjar kroppens självläkning och för varje dag som gick blev jag bättre. Hjärndimman släppte, värken lättade, yrsel och ångest försvann, matintoleranserna blev färre och jag fick tillbaks min energi.

När jag tillslut började må bra igen och kände att jag hade hittat tillbaka till livet och lyckan, så hade mitt intresse för kost och hälsofrågor blivit så stort att det genomsyrade hela min livsstil. Jag valde då att omskola mig till kostrådgivare från att tidigare ha arbetat som grafisk formgivare. 

IMG_1963
Stäng meny