Naturligt & giftfritt nagellack

Naturligt & giftfritt nagellack

– Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar till Jordklok.se- 

Visst vill vi gärna kunna måla både våra egna och barnens naglar utan att behöva oroa oss för starka kemikalier. Konventionella nagellack är riktigt dåliga för både vår hälsa och för vår natur. Men det finns bra alternativ ute i handeln. Här visar jag mitt och barnens favoritmärke.

Nagellack var faktiskt det första som jag själv valde bort i min egen hälsoresa. Jag var gravid med mitt första barn och ville inte få i mig massa onödiga kemikalier. Då, för åtta år sedan hittade jag inte några bra alternativ så jag lät helt enkelt bli att måla naglarna. Det kändes då som en rejäl uppoffring eftersom jag hade en stor samling lack hemma. Jag hade alltid nymålade och fina naglar. 

I konventionella nagellack finns det kemiska lösningsmedel som vi får i oss dels genom inandning men även via huden. De innehåller ämnen som är hormonstörande, cancerframkallande och allergiframkallande. Lacken kan även skada nervsystem, luftvägar, irritera slemhinnor och orsaka fosterskador om man är gravid. Dessa ämnen vill vi inte få in i våra system och därför är det viktigt att vara noga med vilka skönhetsprodukter man väljer. Nagellack är en riktig värsting både för våra kroppar och för vår natur.

Några år senare började det komma ut riktigt bra nagellack som var utan alla dessa otäcka kemikalier. Det första lacket kallades för 3-free och var utan ftalater, formaldehyd och toluen. Efter det har fler och fler kemikalier plockats bort och nu finns det upp till 10-free lack. Jag använder lack som är 7-free och uppåt och då har de ca 80-90% helt naturliga ingredienser.

Avril är ett 7-free nagellack som även är veganskt. Halva högen på bilden är min och den andra hälften är barnens tillsammans. Fast vi lånar såklart färger till varandra, sonen gillar mitt svarta lack.

Både jag och barnen tycker att det är kul att måla naglarna och vi har nu en gemensam liten samling. Vi tycker om att variera färgerna och ibland blir alla naglarna i olika färg. Kul att experimentera lite. 

Numer finns det många bra märken att välja på men vår gemensamma favorit är Avril som har hela 31 olika färger att välja bland plus ett under och överlack. Vi har alla hittat våra favoritfärger. Lacken är även både prisvärda och sitter väldigt bra på. Jag märker ingen skillnad mot de dyra lacken som jag en gång i tiden använde. 

Tänk även på att det är viktigt att använda bomullspads och en acetonfri remover och detta läggs såklart sedan i soporna.

Här hittar du Avrils prisvärda produkter:

Det här är min favoritfärg. Den heter “Marsala” och är jordigt rosa-brun. Lacken är glansiga och fina i sig men jag brukar alltid använda under och överlacket också. Då blir färgen jämnare, sitter längre och blir glansigare.

Dela gärna med dig

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på print

Lämna ett svar

Stäng meny