Din kropp är en superhjälte

Din kropp är en superhjälte

När du skär dig i fingret, eller när ditt barn kommer hem med ett stort skrubbsår på benet efter att ha ramlat på asfalten så är det självklart för oss att kroppen läker såret. Om du tar hand om såret och vårdar det så kommer det att läka snabbt. Men om du inte håller det rent eller ständigt drar av sårskorpan så kommer läkningen att ta betydligt längre tid. Så här fungerar vår kropp både på insidan och på utsidan. Vi är självläkande!

Vår fantastiska kropp arbetar hela dagarna med att reparera och bygga upp oss och mota bort infektioner. Det pågår tusentals processer hela tiden och dessa kan vi påverka genom vår livsstil.

När vi ger oss själva rätt förutsättningar för självläkning så kan vår kropp fokusera på de viktiga processerna i kroppen istället för att extraknäcka som sopsorterare. När vi matar vår kropp med gifter, både från insidan såväl som utsidan, så hinner inte vår kropp med att läka och bygga upp utan blir tvungen att fokusera på att städa ut alla gifter.

Vi får i oss gifter dagligen via maten i form av olika tillsatser, bekämpningsmedel och läkemedel som ges till djuren. Gifterna kommer även från avgaser, utsläpp, kemikalier i produkter och i kläder och inte minst i våra hygienartiklar. Vi kommer aldrig att bli av med alla gifter, men genom att bli mer medvetna om vad vi stoppar i vår kropp och vad vi får i oss utifrån så kan vi göra bättre val och därigenom påverka vår hälsa.

Vår kropp är en superhjälte som ständigt motar bort allt som är skadligt för oss, men när ”skurkarna” blir för många så hinner inte kroppen med alla. Så vad kan vi göra för att stärka vår hälsa? Vi kan förebygga de flesta sjukdomar genom en näringsrik kost och genom att minimera det som inte främjar vår självläkning.

Vi är alla unika och mår bra av olika koster, men det finns några gemensamma fiender som inte gynnar någon av oss. Det handlar om näringsfattiga livsmedel som skapar inflammationer i kroppen och tar plats från mer näringsrika livsmedel. Det handlar även om alla tillsatser, där vissa är rent skadliga och andra har vi inte en aning om hur de samverkar tillsammans med andra kemikalier som vi får i oss.

Rätt kost måste inte vara ett laddat ämne och en viktnedgång behöver inte vara anledningen till att göra hälsosamma val. Vi kan äta en massa god mat utan att göra avkall på hälsan. Allt handlar om rätt balans och att hitta sin egen ideala vikt. Vi har alla olika kroppsformer och är vackra på vårt eget unika vis. Det är viktigare att tänka mer på hur vi mår på insidan än att bara ha fokus på vikten. En lycklig och självsäker insida speglar sig på utsidan. Men med en olycklig insida kommer vi aldrig att bli nöjda med vikten oavsett hur mycket vi lyckas gå ner eller upp.

Bli vän med din kropp! Acceptera hur du ser ut och låt din hälsoresa handla mer om att må bra. För jag lovar dig, om/när du blir sjuk så kommer inte ditt utseende att vara det viktigaste, inte heller vad andra människor tycker. Ditt enda mål kommer att vara att bli frisk och att stärka din kropp.

Så börja redan idag med att hjälpa din kropp till självläkning!

Lämna ett svar

Stäng meny